2018-2019 Akademik Yılı Yatay Geçiş Başvuruları

Kurumlararası (GANO)  ve Merkezi Yerleştirme puanı ile (Ek madde-1) Yatay Geçiş Başvuruları İlanı için tıklayınız;

Yatay Geçiş Yöntemleri için tıklayınız;

Kurumlararası (GANO) Yatay Geçiş YÖK Başvuru Takvimi için tıklayınız;

Adayların aşağıda belirtilen başvuru belgelerini;

Kurumlararası Yatay Geçiş (Gano) için: 16-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında;

Merkezi yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1) için ise: 01-29 Ağustos 2018 tarihleri arasında;

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Başvuru Ofisine

Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

Eksik belgeli başvurular da değerlendirmeye alınmaz.

BAŞVURU BELGELERİ

1. Başvuru Formu ( ilgili formu web sayfasından temin edilebilir.)
  2. Öğrenci belgesi
  3. Öğrencinin daha önce merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmadığına dair Taahhütname
  4. Onaylı not dökümü/ transkript (sınıfı 1,2,3,4 olanlardan istenmektedir.)
  5. Puan türü, puanı, başarı sırası vb. detay bilgileri içeren LYS/YGS/YKS sonuç belgesi ile ÖSYS sonuç belgesi (ÖSYM’nin web sayfasından temin edilebilir.)
  6. Öğrencinin kayıtlı olduğu programda aldığı onaylı ders içerikleri  (sınıfı 1,2,3,4 olanlardan istenmektedir.)
  7. Disiplin durum belgesi
  8. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  9. Fotoğraf (4 adet)

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

2018/2019 Akademik Yılı

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI (GANO ile):

(A)*

03 Eylül 2018

Yedek Kayıt Tarihi

KONTENJANLAR

Siyasal Bilgiler Fakültesi (2.sınıf)

Kontenjan

Uluslararası İlişkiler Pr. (İngilizce)

2

Yabancı Diller Fakültesi (2.sınıf)

Kontenjan

İngiliz Dili ve Edebiyatı Pr. (İngilizce)

2

---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA (EK MADDE 1) KAPSAMINDA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI:

(B)*

1.SINIF

2.SINIF

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Uluslararası İlişkiler Pr. (İngilizce)

18

Ekonomi Pr. (İngilizce)

İşletme Pr. (İngilizce)

0

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Pr. (İngilizce)

Yabancı Diller Fakültesi

İngiliz Dili ve Edebiyatı Pr. (İngilizce)

18

Dini İlimler Fakültesi

Dini İlimler Pr. (%30 Arapça)

Hukuk Fakültesi

Hukuk Pr. (%30 İngilizce)

1. BAŞVURU:

Adayların aşağıda belirtilen başvuru belgelerini Kurumlararası Yatay Geçiş (Gano) için: 16-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında; Merkezi yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1) için ise:

01-29 Ağustos 2018 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Başvuru Ofisine (Ankara / Ulus Yerleşkesi L Blok-107 no’lu ofis) elden veya posta yolu ile teslim etmeleri gerekir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Eksik belgeli başvurular da değerlendirmeye alınmaz.

BAŞVURU BELGELERİ

1. Başvuru Formu ( ilgili formu web sayfasından temin edilebilir.)
  2. Öğrenci belgesi
  4. Onaylı not dökümü/ transkript (sınıfı 1,2,3,4 olanlardan istenmektedir.)
  7. Disiplin durum belgesi
  8. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  9. Fotoğraf (4 adet)

1. YABANCI DİL YETERLİK:

Üniversitemizde hazırlık sınıfı zorunlu olup, öğrenci geldiği okulda hazırlık okumuş olsa dahi; 17 Eylül 2018 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak “Seviye Tespit Sınavı”na (İngilizce) girmek zorundadır. Yabancı Diller Yüksekokulu Yeterlilik ve Muafiyet sınavından başarılı olamayan öğrenciler Hazırlık sınıfını okumak ve sınavlarını başarmak zorundadırlar. 2 yıl içerisinde hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin üniversiteyle ilişikleri kesilecektir.

2018-2019 Akademik Yılı Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim Takvimi için tıklayınız

1. DEĞERLENDİRME

I. Aşama: Ön değerlendirme

Ön değerlendirme, adayların mevzuat kapsamında başvuru koşullarını sağlayıp/sağlamadığına ilişkin olarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılır. Başvuru koşullarını sağlayan adayların başvurusu, ilgili akademik birimlere iletilir. Başvuru koşullarını ön inceleme de sağlamayan adayların başvuruları “başvuru aşamasında ret” olarak sonuçlanır.

II. Aşama: Değerlendirme

Başvuru koşullarını sağlayan adayların değerlendirmesi ilgili akademik birimler tarafından yapılır. Bölüm Yatay geçiş Komisyonları başvuruları inceler ve karara bağlar. Sonuçları Öğrenci işleri dairesi başkanlığına gönderir. Adaylardan, programa kabul edilenlerin listesi  http://oidb.asbu.edu.tr web adresinde duyurulur. Ön değerlendirme veya değerlendirme aşamasında başvurusu ret olarak sonuçlanan adaylara evrak iadesi yapılmaz.

1. İNTİBAK İŞLEMLERİ

Ek Madde 1 kapsamında Merkezi Yerleştirme puanıyla ve Kurumlararası yatay geçiş yolu (GANO) ile kabul edilen öğrencilerin önceki yükseköğretim kurumlarından aldıkları ve programa saydırdıkları dersler, mezuniyet aşamasında öğrencilerin genel not ortalamalarına katılarak “mezuniyet genel not ortalaması” hesaplanır, ayrıca açıklayıcı bilgiler not çizelgesinde belirtilir.

1. AZAMİ SÜRE

Yatay geçiş ile kurum/ bölüm değiştiren öğrencilerin önceki kurumlarında/ programlarında harcamış oldukları süreler azami öğrenim süresi hesabına katılır.

Not: 2018/2019 yılı Bahar döneminde

Kurumlararası Yatay Geçiş ile Öğrenci alınmayacaktır.

--             ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---            ---

* 2018/2019 yılı Kurumlararası Yatay Geçiş Kontenjanları (GANO ile) için tıklayınız.

**Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvuruları, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1”  hükümleri çerçevesinde yapılır. Yönetmelik  ve usul ve esaslar için tıklayınız.