2024 - YKS Ek Yerleştirme Sonuçları

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 25 Eylül 2024 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise E-Devlet üzerinden 25 Eylül 2024 - 27 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir.

2024 - YKS Ek Yerleştirme KESİN KAYIT İŞLEMLERİ:

• 2024 - YKS Ek Yerleştirme sınavı ile Üniversitemize kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 25 Eylül 2024 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • E-kayıt ile yapılan kayıt esastır ve kayıt için Üniversitemize gelmenize gerek yoktur.
  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 25 Eylül 2024 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında  elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı (barkodlu çıktı) ekranda görmeleri gerekmektedir.
  • Kesin kaydınız yapıldığında obs.asbu.edu.tr adresinden (ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ) bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir.
  • E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adaylar YABANCI DİLLER YÜKSEOKULU (ydyo.asbu.edu.tr) adresinde ilan edilecek hazırlık STS ve muafiyet sınavına gireceklerdir. Sınava girmeyen adaylar hazırlık başlangıç kurundan başlayacaktır.
  • Önemli: Yabancı Dil Hazırlık Sınavlarına dair süreç Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılmaktadır. ydyo@asbu.edu.tr
  • Hazırlık öğrencilerinin ders kayıtları YDYO tarafından yapılacaktır.
  • E-devletten kayıt yaptıramayan (2009 öncesinde liseden mezun olan adaylar) kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde şahsen veya noter tasdikli vekaletname ile başvurmaları gerekmektedir.

E-Kayıt Yapamayan Adaylar için Kayıt Evrakları:

1.      2024 - YKS Ek Yerleştirme Yerleştirme Sonuç Belgesi

2.      Lise Diplomasının Aslı veya Yeni Tarihli Mezuniyet Belgesi

3.      Ön kayıt formu (Formu Online Olarak Doldurmak Yeterlidir) ( obs.asbu.edu.tr )

4.      Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5.      2 adet (4,5×6,0 cm) Boyutunda Fotoğraf

6.      Erkek Adaylar için Askerlik Durum Belgesi (E-Devletten Alınabilir)

Kayıt için yukarıda belirtilen belgeleri hazırlayarak ASBÜ Öğrenci İşleri Ofisine (Ziraat Hizmet Binası, MAYEM-Ulus-Ankara) belirtilen tarihler arasında eksiksiz olarak teslim etmeniz gerekmektedir. Belirtilen tarihler arasında kayıt için gerekli belgeleri ilgili birime teslim etmeyen öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanmamış olduğundan geçersiz sayılacaktır.

NOT: Farklı bir Yükseköğretim kurumunda lisans bölümünde (örgün) öğrenim gören öğrencilerin Üniversitemize kayıt yaptırabilmeleri için diğer Üniversitedeki kayıtlarını sildirmeleri gereklidir.

NOT: Öğrenci kartlarında kullanılacak fotoğrafını değiştirmek isteyen öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sistemine (obs.asbu.edu.tr) E-Devlet ile giriş yaptıktan sonra fotoğraf değişimi talebinde bulunabilirler.

ÖNEMLİ NOT:

ASBÜ-KKTC; Kuzey Kıbrıs Yerleşkesinde bir bölüme 2024 - YKS Ek Yerleştirme ile kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları Kuzey Kıbrıs Yerleşkesinde yapılacaktır.

Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi İletişim Adresleri;

Web Sitesi: kktc.asbu.edu.tr