Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Alımı 1 Değerlendirme Sonuçları ve Kayıt Takvimi-Kesin Kayıt Evrakları:

ASBÜ Uluslararası ofis tarafından öğrencilerin başvuru yaptığı mail adresine 1.kabul sonuçları gönderilmektedir.

(KVKK kapsamında Uluslararası ofis tarafından liste yayımlanmayacaktır.) Sonuçlara başvuru mail adresinizden erişebilirsiniz.

İletişim için;

ASBÜ Uluslararası ofis:

International ASBU <international@asbu.edu.tr>

Undergrad Admission <undergrad.admission@asbu.edu.tr>

1.DEĞERLENDİRME KESİN KAYIT TAKVİMİ:

Final registration for the first round: 03.07.2023 (09:00) – 07.07.2023 (16:30) tarihleri arasında.

KAYIT ADRESİ:

Kesin kayıt için bizzat kayıt evraklarıyla başvurulması gerekmektedir. Mail ya da posta yoluyla kayıt yapılamaz. Ancak yasal olarak Noter onaylı vekaletname ile kayıt yapılabilir.

Kayıt tarihleri içerisinde ASBÜ Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Hükümet Meydanı Ulus/Altındağ/ Ankara adresine bizzat başvurmayan ve aşağıdaki evraklarda eksikliği bulunan adaylar kayıt hakkını kaybedeceklerdir.

ZORUNU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI BULUNAN BÖLÜMLER İÇİN (ÖNEMLİ !!!!)

Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce/Arapça/Rusça Hazırlık programları akademik takvimi için:

(Seviye Tespit Sınavı (İngilizce & Arapça-Rusça Hazırlık):05 Eylül 2023 Salı, 09:00/14:00)

(Muafiyet Sınavı (İngilizce & Arapça Hazırlık): 07-08 Eylül 2023, 10:00)

ASBÜ-YDYO-Yabancı Diller Yüksekokulu, Hacı Bayram Mahallesi

Cumhuriyet Cad. No:2/3

06050 Ulus, Altındağ/ANKARA

Telefon: +90 312 596 44 44 - 45

Hazırlık STS ve Muafiyet sınavına dair bilgiler ve sorularınız için;

ydyo@asbu.edu.tr

KESİN KAYIT EVRAKLARI:

a) Lise Diploması ve transkriptinin aslı ve Diploma Denklik Belgesi (T.C. Büyükelçiliği, Konsolosluk ya da İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden onaylı Türkçe örneği)

b) Varsa, Yabancı Dil Yeterlik Belgesi,

c) Varsa, Türkçe Yeterlik Belgesi,

(* Rusça-Türkçe Mütercim Tercümanlık bölümüne kayıt hakkı kazanan adaylar  bölümün eğitim dili %100 Rusça olduğu için adayların Türkçe ya da Rusça dillerinden birine dair yeterlilik-muafiyet belgesini ibrâz etmesi gerekmektedir.)

ç) Dış Temsilciliklerden alınacak Öğrenim Vizesinin veya Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu anlaşmalarla ya da Bakanlar Kurulu kararıyla vizeden muaf tutulan ülkelerin vatandaşları için, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerinden/ Konsolosluklarından alınacak geçerli oturma izni, ikametgâh belgesinin tasdikli veya T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği,

d) Pasaportun veya resmi makamlardan alınan kimliğinin tasdikli veya T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği,

e) Katkı payı/Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu,

f) Biyometrik Fotoğraf (4 adet)

g) T.C. uyruklu adayların T.C. Kimlik No beyanı veya Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

ğ) T.C. uyruklu erkek adayların askerlik durumuna ilişkin resmi makamlarca onaylı bir belge,

h) Ortaöğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitiren KKTC uyruklu adayların GCE AL sınav sonuç belgesinin aslı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

2023-2024 Akademik Yılı Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Alımı Başvuru Kılavuzu (TÜRKÇE) için;

2023-2024 Akademik Yılı Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Alımı Başvuru Kılavuzu (İNGİLİZCE) için;

For; 2023-2024 ACADEMIC YEAR INTERNATIONAL STUDENT ADMISSION APPLICATION GUIDE)

Contact:

undergrad.admission@asbu.edu.tr - for undergraduate application