Ana içeriğe atla

ÜNİVERSİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ!!!!

2020-YKS Ek yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri;

ASBÜ Ankara/ Merkez kampüsü programlarına yerleşen aday öğrenciler;

05 – 07 Ekim 2020 tarihleri arasında E-devlet üzerinden kesin kayıtlarını elektronik kayıt olarak yapacaklardır. Üniversitemize gelmenize ve herhangi bir evrak getirmenize gerek yoktur.

E- kayıt yaptıktan sonra, E-Devlet şifrenizle https://obs.asbu.edu.tr/ öğrenci girişinden OBS'ye girerek bilgilerinizi güncelleyiniz. Tarafınıza Bilgi İşlem Dairesi başkanlığı tarafından kurumsal e-posta adresi tanımlanacak (adı.soyadı@student.asbu.edu.tr) ve işlemlerinizi ve uzaktan eğitiminizi bu mail adresi üzerinden sürdüreceksiniz. Şifre işlemleri için ise tıklayınız; Teknik soru ve sorunlarınız için bid@asbu.edu.tr adresine mail ile başvuru yapabilirsiniz.

Yabancı Diller Yüksekokulu 13 EKİM 2020 İngilizce/Arapça Seviye Tespit Sınavı & 14-15 EKİM 2020 İngilizce/Arapça Yeterlilik (Muafiyet) Sınavları hakkındaki duyuru için;

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ASBÜ KKTC Akademik Birimi, Kuzey Kıbrıs/Lefkoşa kampüsü programlarına yerleşen aday öğrenciler ise,

E-devlet üzerinden kayıt yapamayacaklardır.  ÖSYM kılavuzunda geçen kayıt ücretini ve dönemlik öğrenim ücretini ödediğine ait dekont ve kesin kayıt evraklarını ekte yer alan ilana göre ;KKTC KAYIT İLANI için;

05 Ekim 2020 ile 09 Ekim 2020 tarihleri arasında, Hala Sultan Eğitim Külliyesi Haspolat Kavşağı, No: 20 Lefkoşa/KKTC adresine bizzat veya noter vekaletiyle başvurup, aşağıdaki kayıt evrakları, kayıt ücreti ve öğrenim ücreti dekontu ile birlikte kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. 

Covid-19 salgını sebebiyle KKTC'ye kayıt için  gidemeyecek öğrenciler, Öğrenim ücreti dekontunu ve Kayıt ücreti dekontunu kktcogrenci@asbu.edu.tr  mail adresine aşağıdaki kayıt evraklarıyla beraber pdf olarak mail atarak kayıtlarını yaptırabilirler. Kesin kayıt yaptırdıktan sonra kayıt evraklarının asıllarını ve sağlık raporunu Kuzey Kıbrıs Akademik Birimi Öğrenci İşlerine KKTC'ye ilk giriş yaptığınız zaman teslim etmeniz gerekmektedir.

 

KKTC Akademik Birimi, Kuzey Kıbrıs/Lefkoşa kampüsü 

Kayıt için Gerekli Belgeler

• 2020 ÖSYM sonuç belgesi ( Yerleştirme Puanları ve Başarı Sıralamaları dahil)

• Lise diplomasının aslı ve bu belgenin 1 adet fotokopisi,

• Nüfus cüzdanının 1 adet fotokopisi,

• 6 adet vesikalık resim, (e-mail  olarak tek resim gönderilmelidir)

• 29 yaşından büyük erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge. (Askerlik Durum Belgesi)

• İkametgâh Belgesi

• Yıllık eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Kuzey Kıbrıs Akademik Birimi banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu. ( Kayıt ücreti Peşin, Eğitim Ücreti 1.ve 2. Dönem başlarında toplam 2 taksit olmak üzere ödenebilir)

ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU için;

Banka Adı: T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Şube Adı :KKTC Gönyeli Şubesi

Şube Kodu :2102

HARÇLAR HESABI (Havale ücreti alınmayacaktır.)

TL hesabı Iban No: TR620001002102949043935001

 

KKTC AKADEMİK BİRİMİ İLAHİYAT PROGRAMI ve İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMINA Yerleşen Adayların Dikkatine!!!

Yabancı Diller Yüksekokulu 13 EKİM 2020 İngilizce/Arapça Seviye Tespit Sınavı & 14-15 EKİM 2020 İngilizce/Arapça Yeterlilik (Muafiyet) Sınavları hakkındaki duyuru için;

Kayıt evraklarını dekontlarınızla beraber KKTC AKADEMİK BİRİMİ ÖĞRENCİ İŞLERİNE teslim ettikten (bizzat veya e-mail) ve kesin kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra; https://obs.asbu.edu.tr/ öğrenci girişinden OBS'ye e-devlet şifrenizle girerek bilgilerinizi güncelleyiniz. Tarafınıza Bilgi İşlem Dairesi başkanlığı tarafından kurumsal e-posta adresi tanımlanacak (adı.soyadı@student.asbu.edu.tr) ve işlemlerinizi- uzaktan eğitiminizi bu mail adresi üzerinden sürdüreceksiniz. Şifre işlemleri için ise tıklayınız; Teknik soru ve sorunlarınız için bid@asbu.edu.tr adresine mail ile başvuru yapabilirsiniz.

 

 

 

DuyuruTarihi

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.