2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemlerine göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin dikkatine!!!.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 04-07 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

E- Devlet üzerinden Elektronik kayıt, esas kayıttır. 04-05 Ekim 2021 tarihleri arasında Ankara Merkez Kampüsü programlarına yerleşen adayların E-kayıt yaptırmaları gerekmektedir. E- kayıt yaptıran öğrencilerin Üniversitemize belge teslim etmelerine gerek yoktur.

E-devlet üzerinden kayıt hakkı olmayan Ankara Merkez Kampüsü programları öğrencilerinin kesin kayıt ilanında (https://oidb.asbu.edu.tr/tr/yeni-kayit) geçen evrakları yukarıdaki tarih dilimi içinde bizzat Ziraat Hizmet Binası Çankırı caddesi No:3 Öğrenci işleri Ofisine (oidb@asbu.edu.tr) teslim etmeleri gerekmektedir.

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler Seviye tespit ve Muafiyet sınavları için, ASBÜ YDYO ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. (ydyo@asbu.edu.tr) ydyo.asbu.edu.tr

ASBÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Birimi lisans programlarına yerleşen adaylar, e-devlet üzerinden kayıt yapamayacaklardır.(KKTC AKADEMİK BİRİM: kktc.asbu.edu.tr) bizzat kayıt evraklarıyla birlikte (kktc.asbu.edu.tr) Kuzey Kıbrıs Akademik Birimi, Hala Sultan Eğitim Külliyesi Haspolat Kavşağı,No: 20, Lefkoşa - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, E-Posta: kktcogrenci@asbu.edu.tr Telefon: +90 392 233 55 22 // +90 542 860 40 00 Faks: +90 392 233 55 22 Lefkoşa - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. adresine giderek kayıt olmaları gerekmektedir. Ankara'da kesin kayıt yapılmayacaktır. Mazeretleri sebebiyle geçici bir süre Kıbrıs'a gidemeyecek öğrenciler, eğitim ödemesi ve kayıt ücretini ilgili banka hesabına (Gönyeli şubesi-Ziraat Bankası) koşuluyla ve kayıt evraklarının PDF haliyle, mail üzerinden kesin kayıtlarını yapabilecektir. Kuzey Kıbrıs Akademik Birim lisans programlarına yerleşen adayların tüm iletişimini kktcogrenci@asbu.edu.tr adresi üzerinden yapması gerekmektedir. KKTC WhatsApp hattı: 0548 850 99 92 --- 0548 850 99 34  - ( 8.00 - 17.00 )

Teşekkür ederiz.