Ana içeriğe atla

DUYURU 
(25 Eylül 2023)

2023-YKS Ek Yerleştirme Sonuçları 

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

2023-YKS Ek Yerleştirme KESİN KAYIT İŞLEMLERİ:

  • 2023-YKS Ek Yerleştirme sınavı ile Üniversitemize kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri  27 Eylül-3 Ekim 2023  tarihleri arasında yapılacaktır.
  • E-kayıt ile yapılan kayıt esastır ve kayıt için Üniversitemize gelmenize gerek yoktur. 
  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden  27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında  elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı (barkodlu çıktı) ekranda görmeleri gerekmektedir.
  • Kesin kaydınız yapıldığında obs.asbu.edu.tr adresinden (ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ) bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir.
  • E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adaylar YABANCI DİLLER YÜKSEOKULU (ydyo.asbu.edu.tr) adresinde ilan edilecek hazırlık sts ve muafiyet sınavına girmek zorundadır. Sınava girmeyen adaylar hazırlık başlangıç kurundan başlayacaktır. Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Takvimi İçin;
  • Önemli: Yabancı Dil Hazırlık Sınavlarına dair süreç Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılmaktadır. ydyo@asbu.edu.tr
  • Hazırlık öğrencilerinin ders kayıtları YDYO tarafından yapılacaktır.
  • E-devletten kayıt yaptıramayan (2009 öncesinde liseden mezun olan adaylar) kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde şahsen veya noter tasdikli vekaletname ile başvurmaları gerekmektedir.

E-Kayıt Yapamayan Adaylar için Kayıt Evrakları:

1.      2023-YKS Ek Yerleştirme Yerleştirme Sonuç Belgesi

2.      Lise Diplomasının Aslı veya Yeni Tarihli Mezuniyet Belgesi

3.      Ön kayıt formu(çevrimiçi) ( obs.asbu.edu.tr )

4.      Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5.      6 adet (4,5×6,0 cm) Boyutunda Fotoğraf

Kayıt için yukarıda belirtilen belgeleri hazırlayarak ASBÜ Öğrenci İşleri Ofisine (Ziraat Hizmet Binası, MAYEM-Ulus-Ankara)belirtilen tarihler arasında eksiksiz olarak teslim etmeniz gerekmektedir. Belirtilen tarihler arasında kayıt için gerekli belgeleri ilgili birime teslim etmeyen öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanmamış olduğundan geçersiz sayılacaktır.

NOT: Farklı bir Yükseköğretim kurumunda lisans bölümünde (örgün) öğrenim gören öğrencilerin Üniversitemize kayıt yaptırabilmeleri için diğer Üniversitedeki kayıtlarını sildirmeleri gereklidir.

ÖNEMLİ NOT:

ASBÜ-KKTC; Kuzey Kıbrıs Yerleşkesinde bir bölüme 2023-YKS Ek Yerleştirme ile kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları Kuzey Kıbrıs Yerleşkesinde yapılacaktır.

Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi İletişim Adresleri;

Web Sitesi: kktc.asbu.edu.tr

İletişim Maili: kktcogrenci@asbu.edu.tr

 

DuyuruTarihi

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.