YEDEK KAYIT İLANI:(14 Eylül 2021)

Yedek adayların kayıt tarihi: 14 Eylül 2021

ÖNEMLİ: Yedek kayıt hakkı kazanan öğrenciler, eğer ilan edilen kontenjan dolmamış ise; 14 Eylül 2021 tarihinde kesin kayıt yaptırabileceklerdir.

Bölüm/Program

TOPLAM KONTENJAN

ASIL KAYIT OLAN

YEDEKTE BEKLEYEN

KAYIT DURUMU (14 Eylül 2021 )

INTERNATIONAL RELATIONS (English)

15

7

8

Yerleşme sırasına  ve kalan kontenjana göre              YEDEK ADAYLAR 14 Eylül 2021 tarihinde  kesin kayıt yaptırabilir. Lütfen oidb@asbu.edu.tr ye mail atınız.

BUSINESS ADMINISTRATION (English)

14

1

13

ECONOMICS (English)

15

3

12

POLITICAL SCIENCE AND PUBLIC ADMINISTRATION. (English)

6

6

LAW (30% English)

14

12

ISLAMIC STUDIES (30% Arabic)

10

10

ENGLISH LANGUAGE AND LITERATURE(English)

4

8

PSYCHOLOGY (English)

11

9

SOCIOLOGY (English)

3

HISTORY (English)

5

TURKISH LANGUAGE AND LITERATURE (Turkish)

2

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL KOMİSYONU tarafından

*1. ve 2.değerlendirme dönemlerinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre;

2021/2022 akademik yılında Lisans programlarına Uluslararası öğrenci statüsünde ASIL ve YEDEK olarak kayıt hakkı kazanan öğrenci listesi:

*Asıl ve yedek kayıt hakkı kazanan aday ÖĞRENCİ LİSTESİ için;

KESİN KAYIT TARİHLERİ:

Kesin kayıt tarihleri: 06 Eylül 2021 - 10 Eylül 2021 arası

Yedek adayların kayıt tarihi: 14 Eylül 2021

KKTC Akademik Birimi programlarına kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler, mutlaka kesin kayıt için; Kuzey Kıbrıs Akademik Birimi, Hala Sultan Eğitim Külliyesi Haspolat Kavşağı, No: 20 Lefkoşa/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adresine bizzat başvurmaları gerekmektedir. Ankara'da kesin kayıt yapılamaz. E-posta: kktcogrenci@asbu.edu.tr Telefon KKTC: +90 392 233 55 22 // +90 542 860 40 00 Lefkoşa - Kuzey Kıbrıs

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

ücret

Kesin Kayıt Evrakları:

1) Kayıtlar: ASBÜ Uluslararası öğrenci kabul komisyonunun değerlendirme sonucuna göre Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından akademik takvimin öngördüğü tarihlerde yapılır. (Kesin kayıt tarihleri: 06 Eylül 2021 - 10 Eylül 2021 arası /Yedek adayların kayıt tarihi: 14 Eylül 2021)

2) Kesin kayıtta gerekli olan evraklar:

a) Kayıt Formu İÇİN;

b) Lise Diplomasının aslı ve Diploma Denklik Belgesi (T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği)

c) Varsa, Yabancı Dil Yeterlik Belgesi

ç) Varsa, Türkçe Yeterlik Belgesi

d) Dış Temsilciliklerden alınacak Öğrenim Vizesinin tasdikli veya T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği (İkamet izni olanlardan öğrenim vizesi örneği istenmez)

e) Pasaportun veya resmi makamlardan alınan kimliğinin tasdikli veya T.C. Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği

f) Katkı payının yatırıldığını gösteren banka dekontu

g) Biyometrik Fotoğraf (4 adet)

h) Adayların üniversitede eğitimlerini sürdürebilmelerini temin edebilecek tutarın üstünde bir gelire sahip olduğunun resmi veya noter onaylı belge veya taahhütname (Taahhütname doldurulup imzalanacaktır.) (Yükseköğrenimini üniversitemizde sürdürecek yabancı uyruklu öğrencilerin, maddi durumlarının öğrenimleri için uygun olduğuna dair ülkelerindeki mülki birimlerce veya Türkiye’deki konsolosluklarından belgelemeleri gerekmektedir)

ı) T.C. uyruklu adayların T.C. Kimlik No beyanı veya Nüfus Cüzdanı fotokopisi

i) T.C. uyruklu erkek adayların askerlik durumuna ilişkin resmi makamlarca onaylı bir belge

j) Ortaöğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitiren KKTC uyruklu adayların GCE AL sınav sonuç belgesinin aslı k. İkamet tezkeresinin bir örneği (Kayıttan sonra Emniyet makamlarına başvurmak ve ikamet tezkeresi almakla yükümlü bulunan yabancı uyruklu adayların ikamet tezkeresinin bir örneğini ibraz etmesi zorunludur)

k) YÖKSİS Öğrenci Durum Bilgisi (yöksis.gov.tr adresinden ÖİDB tarafından alınacak-ıslak imza ile aday tarafından imzalanacak.)

l) Yabancı Uyruklu Öğrenciler için İkamet Bilgilendirme Formu için tıklayınız. ("Bilgi edindim" yazarak imzalanacaktır.)

İl Göç İdaresi Tarafından İstenen Belgeler:

2017 yılından itibaren ikamet izni başvuruları üniversitemiz tarafından alınacağı için bu belgelerinde kayıt esnasında hazırlanarak bizzat öğrenci tarafından il göç idaresine teslim edilmesi gerekir.

a) Öğrenci İkamet izin başvuru formu (e-ikamet sistemi üzerinden başvuru tamamlandığında sistem tarafından oluşturulur; başvuru formunun çıktısı alınıp imzalanır)

b) Pasaport veya pasaport yerine geçen belgelerin aslı ve fotokopisi (Talep edilen izin süresinden 60 gün daha uzun süreli pasaport ya da pasaport yerine geçen belgeye sahip olunmalıdır)

c) Fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş, fonu beyaz, biyometrik ve 4 adet olmalıdır)

ç) Geçerli sağlık sigortası, e) Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduklarına dair beyan (Başvuruda beyan edilir ancak daire destekleyici belge isteyebilir)