Ana içeriğe atla

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar İÇİN;

ÖNEMLİ AÇIKLAMA:

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar çerçevesinde ve Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 2021/74 kararı ile; Üniversitemize 2021/2022 akademik yılı itibariyle uluslararası öğrenci kontenjanı bünyesinde kabul edilecek lisans ve lisansüstü YÖS (Türk), Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, Mavi Kart sahibi öğrenciler ve Suriye vatandaşı  öğrencilerden söz konusu kararın I sayılı cetvelde belirtilen program bazında, cari hizmet maliyeti öğrenci katkısının dört katı öğrenim ücreti 2021/2022 akademik yılı güz döneminden itibaren alınacaktır. 2021/2022 akademik yılı güz döneminde önce kayıt yaptıran YÖS (Türk), Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, Mavi Kart sahibi öğrenciler ve Suriye vatandaşı öğrencilerin katkı payları ise, mezuniyetlerine kadar Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) tarafından karşılanmaya devam edecektir.

Duyuru_tarihi